Mascarponés epertorta recept

Mascarponés epertorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
madocsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
512

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az epres torta mindenkinek a kedvence lesz. Könnyű, friss, finom, gyorsan elkészül, és nem baj ha nem szép, mert gyorsan elfogy :-)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 1 kg eper
  • 400 g mascarpone
  • 2.5 dl habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

A piskótához a hozzávalókat összekeverjük. Általában a tojások fehérjét külön verik fel és a végén keverik óvatosan hozzá a többhez, de ez a torta recept elviseli, ha a tojásokat egyben kikeverjük a cukorral, majd a végén hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét (vaníliacukor vagy vaníliaaroma is jó, de akár el is hagyhatjátok) és a lisztet szép apránként és jól elkeverjük.

Ha készen van sütőpapírral bélelt tepsire vékonyan elterítjük, 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A habhoz óvatosan hozzákeverjük a porcukrot (édesszájúak tehetnek többet is) és a mascarponét, óvatosan egyneművé dolgozzuk őket. A végén beletesszük a citromlevet, néhány szem villával összepépesített epret is tehetünk bele.

A kihűlt piskótalapot 4 azonos méretre vágjuk, és elkezdjük rétegezni a tortát. A piskótalapra feltesszük a félbevágott epreket, egyenletesen beborítjuk a mascarponés krémmel. Jöhet a következő piskóta lap és így tovább.

Miután az utolsó piskóta lap is a helyére került kicsit változik a sorrend: először e krémet tesszük, és díszítésként a krém tetejére a maradék egészben hagyott eperszemeket.


Mascarponés epertorta recepthez kapcsolódó receptek

Mascarponés epertorta

Mascarponés epertorta

Ez az epres torta mindenkinek a kedvence lesz. Könnyű, friss, finom, gyorsan elkészül, és nem baj ha nem szép, mert gyorsan elfogy :-)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés