Mascarponés mákos guba recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Erre a mascarponés mákos guba receptre az interneten találtam rá. Igazi finomság, érdemes elkészíteni!
- 6 db apadt kifli
- 0.5 l tej
- 5 dkg darált mák
- 10 dkg kristálycukor
- 0.5 dl rum
- 1 üvegcse vanília aroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 6 dkg cukor
- 1.5 dl víz
- 5 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés
25 x 25 cm-es tepsi, melyet kikenünk vajjal és morzsával szórunk be.
Elkészítés: először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1 1/2 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockákra vágjuk össze és tegyük a rumba ázni. A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej és a cukor langyos keverékével. A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát és a reszelt citromhéjakat keverjük össze, majd keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez. Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt és ezzel a krémmel takarjuk be: a tojássárgákat, a 6 dkg cukorral keverjük habosra, majd a sajtkrémet is keverjük bele. Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van.
Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.