Mascarponés mákos guba recept

Mascarponés mákos guba
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2417

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Erre a mascarponés mákos guba receptre az interneten találtam rá. Igazi  finomság, érdemes elkészíteni!

4 személyre

  • 6 db apadt kifli
  • 0.5 l tej
  • 5 dkg darált mák
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0.5 dl rum
  • 1 üvegcse vanília aroma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 6 dkg cukor
  • 1.5 dl víz
  • 5 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

25 x 25 cm-es tepsi, melyet kikenünk vajjal és morzsával szórunk be.

Elkészítés: először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1 1/2 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockákra vágjuk össze és tegyük a rumba ázni. A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej és a cukor langyos keverékével. A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát és a reszelt citromhéjakat keverjük össze, majd keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez. Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt és ezzel a krémmel takarjuk be: a tojássárgákat, a 6 dkg cukorral keverjük habosra, majd a sajtkrémet is keverjük bele. Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van.

Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.


Mascarponés mákos guba recepthez kapcsolódó receptek

Mascarponés mákos guba

Mascarponés mákos guba

Erre a mascarponés mákos guba receptre az interneten találtam rá. Igazi  finomság, érdemes elkészíteni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés