Mascarponés sajttorta balzsamecetes eperrel recept

Mascarponés sajttorta balzsamecetes eperrel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2978

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyűnek látszik - és az is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg gabonakeksz
  • 5 dkg Rama sütőmargarin + a sütőformába
  • 14 dkg krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj

Az eperhez:

  • 15 dkg eper
  • 3 dkg cukor
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet mozsárban vagy aprítógépben összeaprítjuk, majd összekeverjük a megolvasztott margarinnal. A morzsalékos masszát egy margarinnal kikent kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

A krémsajtot összekeverjük a cukorral és a mascarponéval, majd hozzáadjuk a tojást, a citromlét és a citromhéjat, és alaposan összedolgozzuk.

A mascarponés keveréket a sütőformába kanalazzuk, majd a tortát 40-45 perc alatt készre sütjük.

Ezalatt az epret összekeverjük a cukorral és meglocsoljuk a balzsamecettel. Tálaláskor a tortaszeletek mellé kanalazzuk. Rucolával tálaljuk.


Mascarponés sajttorta balzsamecetes eperrel recepthez kapcsolódó receptek

Mascarponés sajttorta balzsamecetes eperrel

Mascarponés sajttorta balzsamecetes eperrel

Könnyűnek látszik - és az is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés