Mascarponés szilvatorta recept

Mascarponés szilvatorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
1408

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lágy és krémes torta

10 személyre

  • 1 kg szilva
  • 20 dkg + 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 rúd vanília
  • 22 dkg mascarpone
  • 0.8 dl tejföl
  • 2 evőkanál méz
  • tejszínhab a tálaláshoz

A tésztához:

  • 22.5 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 11 dkg vaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal, és tésztává gyúrjuk. (Ha száraznak találjuk, adhatunk hozzá egy kevés jéghideg vizet.) Labdát formázunk belőle, és műanyag fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy gyümölcstortaformát kibélelünk a tésztával (a felesleges, túllógó részeket levágjuk), majd sütőpapírt fektetünk rá, megszórjuk babbal vagy rizzsel, és a sütőben aranybarnára sütjük.

A félbevágott és kimagozott szilvákat összeforgatjuk a cukorral és a citromlével, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejének a felét.

A cukros szilvát egy hőálló edénybe rendezzük, a sütőben 170 °C-on 30-50 percig sütjük, majd az edényből kivéve hagyjuk kihűlni. (Csak addig süssük, míg eléggé meg nem puhul, de még nem esik szét.)

A sütőedényben összegyűlt szirupot néhány perc alatt kissé visszaforraljuk, majd félretesszük.

A maradék 2 evőkanál cukrot elkeverjük a mascarponéval, a tejföllel, a mézzel és a maradék vaníliával, majd elektromos keverővel, alacsony fordulaton habosra keverjük.

A mascarponekrémet a megsült tésztára kanalazzuk, majd körkörösen elrendezzük rajta a sült szilvát, és a sziruppal meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.


Mascarponés szilvatorta recepthez kapcsolódó receptek

Mascarponés szilvatorta

Mascarponés szilvatorta

Lágy és krémes torta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés