Mascarponés tekercsek recept

Mascarponés tekercsek
2 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1392

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kiérünk a kertbe? Vagy már félúton felfaljuk?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 kiskanál mogyoróolaj
  • 1.5 kiskanál cukor
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz
  • 15 dkg szőlő

A töltelékhez:

  • 22 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tej
  • 0.5 kiskanál reszelt citromhéj
  • 0.25 kiskanál zúzott ánizsmag

Elkészítés

A töltelékhez a mascarponét összekeverjük a többi hozzávalóval, majd lefedjük és félretesszük.

A tejet elkeverjük a tojássárgájával, a mogyoróolajjal, a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és lágy tésztává keverjük. Végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

Felforrósítunk egy vékonyan kiolajozott serpenyőt, a tésztát 2 evőkanálnyi adagokban aranybarnára sütjük benne, majd a felesleges olajat papírtörlőn leitatjuk.

A tésztakorongok közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd két végüket behajtva palacsintaszerűen feltekerjük. A tekercseket tányérokra helyezzük, megszórjuk porcukorral, és a kimagozott és szeletekre vágott szőlővel tálaljuk.


Mascarponés tekercsek

Mascarponés tekercsek

Kiérünk a kertbe? Vagy már félúton felfaljuk?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés