Mascarponéval töltött csirkemell recept

Mascarponéval töltött csirkemell
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
5941

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Isteni magasságokba szárnyal - a csirkénk

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg gomba
  • 1 db citrom leve
  • 4 dkg vaj + a sütéshez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • só, bors
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 szelet főtt sonka
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gombát felvágjuk és meglocsoljuk a citromlével.

3 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, enyhén megpirítjuk, majd kivesszük belőle. A vajba szórjuk a petrezselymet és a gombát, és nagy lángon 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, újabb 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

A csirkemelleket vízszintesen majdnem teljesen félbevágjuk. A húst kinyitjuk, enyhén kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek egyik felére 1-1 szelet sonkát teszünk, rákanalazzuk a mascarponét és 1-1 evőkanál gombás keveréket.

A csirkemelleket összezárjuk, és fogpiszkálóval megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét. A paradicsomot négybe vágjuk, és egyet-egyet a csirkeszeletek tetejére helyezünk. A húst megsózzuk, majd a maradék vajból kis darabokat teszünk rá. Kivajazott tepsibe helyezzük, alufóliával letakarjuk, majd 15 perc sütés után a fóliát eltávolítjuk, és a csirkét grill fokozaton aranybarnára sütjük.


Mascarponéval töltött csirkemell

Mascarponéval töltött csirkemell

Isteni magasságokba szárnyal - a csirkénk

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés