Lekváros bukta recept

Lekváros bukta
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
12012

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nos, ez egy olyan bukta receptje, amit másnap is élvezet enni, mert olyan puha és lágy a tésztája még egy nap elteltével is, mint a frissen sültnek.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj + 2 dkg
  • 1 dl étolaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 kávéskanál só
  • sütésálló lekvár, buktánként egy teáskanálnyi

Elkészítés

Az élesztőt meleg tejjel, pici cukorral felfuttatom. Ezalatt a lisztet elkeverem a sóval, cukorral. A vajat felolvasztom. A meleg tejben elkeverem a tojást egy habverővel, majd hozzákeverem az olvasztott vajat. A tejes keveréket és a felfuttatott élesztőt az egy deci olajjal a liszthez keverem, majd a tésztát addig dagasztom, amíg fényes kis labdát nem kapok, ami szépen, könnyedén elválik az edény falától.

Ezt követően egy órát kelesztem a tésztát, majd lisztezett deszkán átgyúrom, és egycentis vastagra nyújtom. Négyzetekre vágom (kb. 6x4cm), töltöm, majd a pici buktácskákat szorosan egymás mellé helyezem egy olajozott tepsiben. A buktákat 2 dekányi olvasztott vajjal megkenem, így pihenek még bő negyed órát, majd 160 fokos sütőben megsütöm őket.


Lekváros bukta recepthez kapcsolódó receptek

Lekváros bukta

Lekváros bukta

Nos, ez egy olyan bukta receptje, amit másnap is élvezet enni, mert olyan puha és lágy a tésztája még egy nap elteltével is, mint a frissen sültnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Lekváros bukta recepthez

Kovács Lászlóné Marika - 2011. február 26.
Nagyon szép és finom kalácsokat szoktam sütni, még az anyósomtól tanultam. Mindig az volt a problémám, hogy már másnap nem volt olyan friss. Meg fogom próbálni, mert szeretik a családba a kalácsot, és a fiamnak is szoktam csomagolni, talán így tovább friss marad neki.