Mázas karácsonyi töltött csirke fetás-tökmagos sütőtökpürével recept

Mázas karácsonyi töltött csirke fetás-tökmagos sütőtökpürével
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hajós Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
938

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szokásos gesztenyés pulyka átdolgozása, különleges ünnepi körettel.

4 személyre

  • 70 dkg csirkemell-filé
  • 30 dkg főtt gesztenye (tisztán), vagy ugyanennyi ízesítetlen gesztenyemassza
  • 5 evőkanál mazsola
  • 2 db kicsi vagy 1 nagy tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl szilva vagy Kevés olaj
  • 2 kg sütőtök (körte alakú)
  • 8 dkg hántolt, sótlan tökmag
  • 15 dkg feta
  • néhány ek tökmagolaj
  • kevés zsíros tejszín
  • só, bors

Elkészítés

A csirkemell filét, ahol vastag, bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiklopfoljuk. Kiterítjük magunk elé, sózzuk, borsozzuk a belső felét. A gesztenyét pürésítjük, hozzákeverjük a mazsolát és a félcentis kockákra vágott sajtot. Kissé sózzuk, borsozzuk a masszát, óvatosan összekeverjük, nehogy a sajt összetörjön. A húsokra halmozzuk, feltekerjük rolád formára. A külsejét megsózzuk. Egy akkora darab alufóliát, ami nagyobb a rudaknál, kiterítünk, megkenjük a középső részét kevés olajjal. Rátesszük a töltött húsokat, óvatosan feltekerjük, a véget szaloncukorszerűen megcsavarjuk, megformázzuk a tekercseket.

Tepsibe tesszük, ami nem sokkal nagyobb náluk, egy ujjnyi vizet öntünk alá, 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre.

Mikor kész, óvatosan lehántjuk róluk a fóliát, ecsettel megkenjük a lekvárral. Magas falú teflonserpenyőt felhevítünk, a roládokat gyorsan körbesütjük (ajánlatos fröccsenésgátlót használni).

A körethez a sütőtököket nagyobb darabokra vágjuk, 200 fokos sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából, késes robotgépben tesszük. Pürésítés közben annyi tejszínt adunk csak hozzá, hogy ne legyen folyós, sózzuk, borsozzuk. Sűrű krémet kell, hogy kapjunk.

Tálaláskor a roládokat átlósan felvágjuk, a tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A sütőtökpürét tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk a magokat és megcsorgatjuk a tökmagolajjal. Néhány szelet töltött húst teszünk mellé.


Mázas karácsonyi töltött csirke fetás-tökmagos sütőtökpürével recepthez kapcsolódó receptek

Mázas karácsonyi töltött csirke fetás-tökmagos sütőtökpürével

Mázas karácsonyi töltött csirke fetás-tökmagos sütőtökpürével

A szokásos gesztenyés pulyka átdolgozása, különleges ünnepi körettel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés