Mázas szőlős almatorta recept

Mázas szőlős almatorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1612

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A különleges citromos mázzal bevont fedőlap az ősz legfinomabb ízeit rejti: a tortát fehérborban párolt almával és szőlővel töltjük meg.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj
  • liszt a nyújtáshoz
  • zsiradék a formához

A töltelékhez és a bevonathoz:

  • 2 evőkanál citromlé
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 kg alma
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg szőlő
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

A lisztet kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a sütőport. A közepében kis mélyedést alakítunk ki, beletesszük a cukrot, a tojásokat és a sót, és az egészet összekeverjük, majd a vajjal együtt sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Meghámozzuk az almát, félbevágjuk, és a magházát eltávolítjuk. Szőlőt leszemezzük és megmossuk. A félbevágott almákat, a szőlőt, a fehérbort, a cukrot és a fahéjat egy lábasban óvatosan összekeverjük, és közepes lángon 5 percig pároljuk. Néhány percig hűlni hagyjuk.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük. A tészta valamivel több, mint a felét kinyújtjuk. Kikenjük a sütőformát, beletesszük a kinyújtott tésztalapot, s egy 2,5 cm magas peremet is kialakítunk. Villával megszurkáljuk, majd 10 percre a sütőbe tesszük.

Az almás-szőlős keveréket a tésztalapra terítjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, és a töltelékre borítjuk. Bekenjük a tojássárgájával, és még 25 percig sütjük. Miután elkészült, kihűtjük. Összekeverjük a citromlét a porcukorral, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.


Mázas szőlős almatorta recepthez kapcsolódó receptek

Mázas szőlős almatorta

Mázas szőlős almatorta

A különleges citromos mázzal bevont fedőlap az ősz legfinomabb ízeit rejti: a tortát fehérborban párolt almával és szőlővel töltjük meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés