Mazsolás-ricottás torta recept

Mazsolás-ricottás torta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1626

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Túró helyett - ricottával az igazi

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg mazsola
  • 5 evőkanál fehérbor
  • 18.5 dkg liszt
  • 12 dkg vaj + a sütéshez
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db citrom héja
  • 35 dkg ricotta sajt
  • 2 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát. A mazsolát fél órára beáztatjuk a borba.

A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, 5 dkg cukrot, 1 tojássárgáját és a citromhéj felét. Alaposan összedolgozzuk, majd a tésztából labdát gyúrunk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órán át pihentetjük.

A másik tojássárgáját sűrűre keverjük a maradék cukorral, belemorzsoljuk a ricottát, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lecsöpögtetett és kinyomkodott mazsolát és a maradék citromhéjat.

A tésztát kilisztezett felületen 5 mm-esre nyújtjuk, és a sütőformába tesszük úgy, hogy a szélei elérjék a forma tetejét. A ricottás keveréket a tészta közepére kanalazzuk, és a tortát 45 percre sütőbe tesszük. Kihűlve tálaljuk.


Mazsolás-ricottás torta

Mazsolás-ricottás torta

Túró helyett - ricottával az igazi

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés