Mazsolás-ricottás torta recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Túró helyett - ricottával az igazi
A recept hozzávalói ( személyre)
- 5 dkg mazsola
- 5 evőkanál fehérbor
- 18.5 dkg liszt
- 12 dkg vaj + a sütéshez
- 8 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom héja
- 35 dkg ricotta sajt
- 2 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát. A mazsolát fél órára beáztatjuk a borba.
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, 5 dkg cukrot, 1 tojássárgáját és a citromhéj felét. Alaposan összedolgozzuk, majd a tésztából labdát gyúrunk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órán át pihentetjük.
A másik tojássárgáját sűrűre keverjük a maradék cukorral, belemorzsoljuk a ricottát, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lecsöpögtetett és kinyomkodott mazsolát és a maradék citromhéjat.
A tésztát kilisztezett felületen 5 mm-esre nyújtjuk, és a sütőformába tesszük úgy, hogy a szélei elérjék a forma tetejét. A ricottás keveréket a tészta közepére kanalazzuk, és a tortát 45 percre sütőbe tesszük. Kihűlve tálaljuk.