Mediterrán csirkés szélesmetélt recept

Mediterrán csirkés szélesmetélt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
veruss74

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1886

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, mediterrán ízvilágú, gyorsan és egyszerűen elkészíthető csirkés-zöldséges tésztaétel receptje. Pillanatok alatt elkészíthető, mert míg a tésztát kifőzzük, jóformán annyi idő alatt, elkészül a ragu is hozzá.

2 személyre

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg szélesmetélt tészta
  • 8 db napon szárított paradicsom
  • 10 db zöld olívabogyó
  • 3 db közepes fej gomba
  • 8 db ecetes gyöngyhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • só, fekete bors
  • 5 szál bazsalikom

Elkészítés

A csirkemell filét ujjnyi vastag csíkokra vágva, pár órára, aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.

Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket.

A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott, szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.

A ragut felöntjük a fehérborral és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut és megszórjuk friss bazsalikommal.

Tálaláskor, a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.


Mediterrán csirkés szélesmetélt recepthez kapcsolódó receptek

Mediterrán csirkés szélesmetélt

Mediterrán csirkés szélesmetélt

Nagyon finom, mediterrán ízvilágú, gyorsan és egyszerűen elkészíthető csirkés-zöldséges tésztaétel receptje. Pillanatok alatt elkészíthető, mert míg a tésztát kifőzzük, jóformán annyi idő alatt, elkészül a ragu is hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés