Mediterrán tésztasaláta recept

Mediterrán tésztasaláta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
817

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Télen is készíthetünk nyári zöldségekből finom frissítő vitaminban gazdag tésztasalátákat, és pénztárcakímélő is.

4 személyre

  • 40 dkg paradicsom
  • 1 fej közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál classico olivaolaj
  • 0.5 teáskanál oregano
  • 12 db bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 kisebb ág rozmaring
  • 10 dkg penne (tollhegytészta)
  • 15 dkg mini mozzarella
  • bors

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉSE:

45 perc 1 adag 556 kcal.

1. A paradicsomokat meghámozzuk,és a magokat kiszedjük, és húsukat felkockázzuk.

2. Az uborkát megmossuk,és felkockázzuk szintén.

3. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk felaprítjuk.

4. Az olivaolajat külön tálkába öntjük,és sózzuk,borsozzuk,majd balzsamecettel savanyítjuk.

5. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük.,leszűrjük, meglocsoljuk 2 ek olivaolajjal.

6. Mély tálkába csúsztatjuk a tésztát, és a zöldségeket ráhalmozzuk.

7. lazán összekeverjük a tészta zöldségkeveréket,majd fűszerezzük a zöld fűszerekkel,majd az öntettel meglocsoljuk.

8. A mozzarella golyókat félbevágjuk,és ráhalmozzuk a tésztaragu tetejére, bazsalikommal diszítjük,és behűtve kínáljuk.


Mediterrán tésztasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Mediterrán tésztasaláta

Mediterrán tésztasaláta

Télen is készíthetünk nyári zöldségekből finom frissítő vitaminban gazdag tésztasalátákat, és pénztárcakímélő is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés