Mediterrán zellerleves recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Zöldségleves recept zellerrel.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 10 dkg zellergumó
- kevéske zellerlevél
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 evőkanál margarin
- 1 szem paradicsom
- 2 evőkanál delikát ételízesítő
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség (el is hagyható)
A grízgombóchoz:
- 1 db tojás
- 5 dkg búzadara (a tojás nagyságától függően)
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- 2 dkg margarin (elhagyható)
Elkészítés
A grízgombóc elkészítésével kezdjük, addig állni hagyjuk, míg a leves elkészül. A tojást felverjük az ételízesítővel, és a margarinnal, majd kanalanként belehabarjuk a búzadarát, és félretesszük.
Az egy evőkanál margarinon megdinszteljük a megtisztított, apró kockára vágott zellert, és ha teszünk bele répát és zöldséget, akkor karikára vágva azt is dinszteljük, vele együtt. Mikor már puhulnak a zöldségek, rátesszük a bazsalikomot, és a felvágott zellerlevelet, és felöntjük egy liter hideg vízzel, belekerül az ételízesítő, helyette húsleves kockát is használhatunk.
Amint a zöldségek megpuhultak, a levesbe mártva a kanalat, beleszaggatjuk a galuskát. Lassú tűzön főzzük, és amikor már csak pár percig kell főznünk, beletesszük a héjától, és magjától megszabadított, apró kockára vágott egy szem paradicsomot. Jó étvágyat kívánok hozzá!!