Mediterrán zellerleves recept

Mediterrán zellerleves
2.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5163

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Zöldségleves recept zellerrel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg zellergumó
  • kevéske zellerlevél
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 szem paradicsom
  • 2 evőkanál delikát ételízesítő
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség (el is hagyható)

A grízgombóchoz:

  • 1 db tojás
  • 5 dkg búzadara (a tojás nagyságától függően)
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 2 dkg margarin (elhagyható)

Elkészítés

A grízgombóc elkészítésével kezdjük, addig állni hagyjuk, míg a leves elkészül. A tojást felverjük az ételízesítővel, és a margarinnal, majd kanalanként belehabarjuk a búzadarát, és félretesszük.

Az egy evőkanál margarinon megdinszteljük a megtisztított, apró kockára vágott zellert, és ha teszünk bele répát és zöldséget, akkor karikára vágva azt is dinszteljük, vele együtt. Mikor már puhulnak a zöldségek, rátesszük a bazsalikomot, és a felvágott zellerlevelet, és felöntjük egy liter hideg vízzel, belekerül az ételízesítő, helyette húsleves kockát is használhatunk.

Amint a zöldségek megpuhultak, a levesbe mártva a kanalat, beleszaggatjuk a galuskát. Lassú tűzön főzzük, és amikor már csak pár percig kell főznünk, beletesszük a héjától, és magjától megszabadított, apró kockára vágott egy szem paradicsomot. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Mediterrán zellerleves recepthez kapcsolódó receptek

Mediterrán zellerleves

Mediterrán zellerleves

Zöldségleves recept zellerrel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés