Medvehagyma krémleves recept

Medvehagyma krémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1642

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretem az egyszerű ételeket, ez a leves könnyű is és finom. Olívás bruschettával, és pirított hagymával kínáltam.

4 személyre

  • 15 dkg medvehagymalevél
  • 3 evőkanál burgonyapehely
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dl zöldség alapleves
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • só, őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát. Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval. Öntsük fel a zöldség alaplevessel, vagy vízzel és leveskockával.

Főzzük kb. 10-12 percig, és botmixerrel pürésítsük. A végén dúsítsuk 3 evőkanál burgonyapehellyel, tejszínnel. Ez a leggyorsabb megoldás, és még hámoznunk sem kell a krumplit hozzá. Kicsit forraljuk még, kb. 2 percig és kész. Kis tálkákban forrón tálaljuk, fokhagymás pirítóst kínáljunk mellé.


Medvehagyma krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Nagyon szeretem az egyszerű ételeket, ez a leves könnyű is és finom. Olívás bruschettával, és pirított hagymával kínáltam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés