Medvehagyma krémleves sült baconnal és gombával recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Itt most csalódást okozok azoknak, akik nem szeretik a receptjeimet, kritizálnak, hogy sok chilit használok fel. Ebben a receptben még nagyítóval sem találnak sem chilit, sem csípős fűszerpaprikát.
- 1 csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 szál vékony póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 10 szál petrezselyemzöld
- 2 db Ella burgonya
- 1 szelet bacon
- 3 db csiperkegomba
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
- 2 db marhahúsleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 liter víz
Elkészítés
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.
A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem. A hagymákat felvágom, olajon és vajon megdinsztelem
A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a levével, a leveskockákat és a fűszereket. Később hozzáadom a bort és a tejszínt. Úgy durván összeturmixolom, hogy maradjon még a zöldségekből is.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s teszek rá gombát és sült baconszalonnát.
Medvehagyma krémleves sült baconnal és gombával recepthez kapcsolódó receptek
Medvehagyma krémleves sült baconnal és gombával
Itt most csalódást okozok azoknak, akik nem szeretik a receptjeimet, kritizálnak, hogy sok chilit használok fel. Ebben a receptben még nagyítóval sem találnak sem chilit, sem csípős fűszerpaprikát.