Medvehagyma levél Bio 3 omega olajban recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 15 perc
Megnézték: |
Amennyiben több üveggel van módunk készíteni, egész télen használhatjuk az aromás olajat és hagymalevelet. Intenzív íze 1 év után a legfinomabb. A Bio 3 omegaolaj hideg sajtolással készül len-, napraforgó-, repcemagból. Az A.-ban kapható... A magokat sem látott olcsó, színtelen kőolajszármazék helyett ne sajnáljuk hozzá a finom, extra virgin olajat, meghálálja a szervezetünk.
A recept hozzávalói ( személyre)
7 dl üveghez:
- 30 dkg medvehagyma levél
- 1 mokkáskanálnyi só
- kb. 4 dl Bio omega-, vagy szőlőmag-, vagy olívaolaj
Elkészítés
A megmosott leveleket száruk nélkül lazán 2 konyharuhába tekerjük, így itatjuk le a vizet. A virágbimbókat kibontjuk a hártyából, egészben hagyjuk, pici üvegbe tesszük ugyanúgy, mint a leveleket. Díszítésre jó lesz. A leveleket nagyon apróra vágjuk. Szélesebb szájú üvegbe sót szórunk, kevés olajjal elegyítjük, teletömjük vágott levéllel, felöntjük a többi finom olajjal. (A sótól nem avasodik meg az olaj.) Fejre állítva tartjuk pár órán át, majd visszafordítva a következő szezonig a kamra sötétebb zugába tesszük. Ezután felbontáskor leszűrjük. A hihetetlenül aromás olajat kelt tésztákba, azok megkenéséhez, friss zöldsaláták-, pirítós félék-, stb. megcsepegtetéséhez használjuk. Az olajban érlelt zöldjét is számtalan módon készíthetjük el, pl. kelt tészták töltéséhez, zsemlegombóchoz, nokedlihez, tojásos ételekhez, stb.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Medvehagyma levél Bio 3 omega olajban recepthez kapcsolódó receptek
Medvehagyma levél Bio 3 omega olajban
Hozzászólások a(z) Medvehagyma levél Bio 3 omega olajban recepthez




