Amennyiben több üveggel van módunk készíteni, egész télen használhatjuk az aromás olajat és hagymalevelet. Intenzív íze 1 év után a legfinomabb. A Bio 3 omegaolaj hideg sajtolással készül len-, napraforgó-, repcemagból. Az A.-ban kapható... A magokat sem látott olcsó, színtelen kőolajszármazék helyett ne sajnáljuk hozzá a finom, extra virgin olajat, meghálálja a szervezetünk.
A megmosott leveleket száruk nélkül lazán 2 konyharuhába tekerjük, így itatjuk le a vizet. A virágbimbókat kibontjuk a hártyából, egészben hagyjuk, pici üvegbe tesszük ugyanúgy, mint a leveleket. Díszítésre jó lesz. A leveleket nagyon apróra vágjuk. Szélesebb szájú üvegbe sót szórunk, kevés olajjal elegyítjük, teletömjük vágott levéllel, felöntjük a többi finom olajjal. (A sótól nem avasodik meg az olaj.) Fejre állítva tartjuk pár órán át, majd visszafordítva a következő szezonig a kamra sötétebb zugába tesszük. Ezután felbontáskor leszűrjük. A hihetetlenül aromás olajat kelt tésztákba, azok megkenéséhez, friss zöldsaláták-, pirítós félék-, stb. megcsepegtetéséhez használjuk. Az olajban érlelt zöldjét is számtalan módon készíthetjük el, pl. kelt tészták töltéséhez, zsemlegombóchoz, nokedlihez, tojásos ételekhez, stb.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta