Medvehagyma leves recept

Medvehagyma leves
2 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5139

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom, ízletes krémleves. A hagyma főzési ideje 60 perc, emiatt kell ennyi elkészítési idő!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg medvehagyma levél (nagyjából)
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 szem burgonya (nagyobb méretű, kb. 15 dkg)
  • 1 doboz 12%-os főzőtejszin
  • 1 kis tömlő tejszínes sajt (camping)
  • 1 csomag fokhagymás pirított kifli
  • esetleg reszelt sajt, de az el is maradhat

Elkészítés

A medvehagyma leveleket alaposan megmossuk és felcsíkozzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a fokhagymát belenyomjuk, nem kell felaprítanunk. Felhevítjük a vajat, rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Vigyázzunk, nehogy megégessük! Amikor már üveges, rányomjuk a fokhagymát és rátesszük a felcsíkozott medvehagymát, rövid ideig együtt pároljuk.

Ezután felöntjük egy liter vízzel és beletesszük a húsleves kockát. Ha felforrt, hozzáadjuk a megpucolt, kockára vágott burgonyát is. Amikor már a burgonya is megpuhult, összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejszínt és a sajtot. Jó alaposan simára keverjük. Amint forrni kezdene, lekapcsoljuk a hőt. A levesünk már el is készült.

Tálalásnál tesszük bele a fokhagymás pirítóst (lehet kenyér is), majd meghintjük a felcsíkozott medvehagymával, és esetleg reszelt sajttal is megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Medvehagyma leves recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagyma leves

Medvehagyma leves

Nagyon finom, ízletes krémleves. A hagyma főzési ideje 60 perc, emiatt kell ennyi elkészítési idő!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés