Medvehagyma leves gazdagon recept

Medvehagyma leves gazdagon
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2685

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Üdén savanykás, laktató medvehagymaleves. Elég mellé kelt tésztát vagy gyümölcsös süteményt készítenünk, hogy jól lakjon a család. :)

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 20 dkg házi füstölt-főtt sonka
  • 5 dkg csemegeszalonna
  • 5 dkg nyers füstölt sonka
  • 2 evőkanál evőkanál étolaj
  • 20 szál medvehagyma levél csíkokra vágva
  • 1 csomag újhagyma zöld szárával együtt
  • 2 szem nagy burgonya
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 30 dkg főtt vagy üveges sárgahüvelyes zöldbab
  • 1.5 liter füstöltsonka lé
  • 2 db babérlevél
  • 2 csipetnyi őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1.75 dl tejföl (12 %-os)
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db kockacukor

Elkészítés

Leveses fazékba tesszük az olajat, felhevítjük, ropogósra pirítjuk benne a keresztben felvágott, majd vékony csíkokra szeletelt szalonnát és a 2 perccel később hozzáadott nyers füstölt sonkát. Szűrőkanállal kiszedjük a pörcöt, félretesszük. A zsiradékban megfuttatjuk a karikára vágott újhagymát, hozzáadjuk az apróra felkockázott burgonyát, ételízesítőt, babérlevelet, erős paprikát és a fele medvehagymát. Pár percnyi kevergetés után felengedjük a sonkalével. Lefedjük, lassú tűzön rövid ideig forraljuk, közben kevés vízzel csomómentesre keverve elkészítjük a tejfölös habarást.

A levesbe tesszük a főtt sonkát, hozzáöntjük a főtt zöldbabot (ha üveges, a levét nem kell), kevergetve belecsorgatjuk a habarást. Újra ízesítjük sóval, kockacukorral. Egy percnyi forralás után levesszük a hőről, meghintjük a kevés vágott medvehagymával. Borsot őrlünk rá, frissen facsart citromlével savanyítjuk. Lefedve pár percig pihentetjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék hagymalevéllel és a ropogós pörccel.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette, fotózta: Nyersné Vajda Márta


Medvehagyma leves gazdagon recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagyma leves gazdagon

Medvehagyma leves gazdagon

Üdén savanykás, laktató medvehagymaleves. Elég mellé kelt tésztát vagy gyümölcsös süteményt készítenünk, hogy jól lakjon a család. :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés