Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem, a nagyon intenzív ízű aromás friss medvehagymából.
- 1 kis csokor friss medvehagyma (3 dkg)
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- kevés só
- 2 dl krémfress vagy főzőtejszín
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés
A vajat serpenyőben felolvasztom, a mosott aprított medvehagymát rádobom. Közben a töltött tésztát kifőzöm, a levét félreteszem. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik. A liszttel megszórom a kissé párolt medvehagymát, kevés sóval, borssal, szerecsendióval, meg a fokhagymaporral ízesítem. Ezután a tésztalével felöntöm és kb 10 percig főzöm. Botturmixal pépesítem és a krémfresst hozzákeverem. A keményítőt kevés vízzel elvegyítem, és azt is beleöntöm, hogy besűrűsödjön a mártásunk. Ettől lesz nagyon krémesen lágy.