Medvehagymába forgatott tojásos nokedli recept

Medvehagymába forgatott tojásos nokedli
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1588

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Medvehagymával bolondított gyors, egyszerű étel. A kelleténél mindig több galuskát készítek, amit tojás nélkül másnap szaftos ételek köreteként tálalok.

4 személyre

  • 1 csokor medvehagymalevél
  • 2 evőkanál omegaolaj
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl víz
  • 1 teáskanál só

A főzéshez:

  • 2.5 liter víz
  • 2 evőkanál étolaj

A tetejére:

  • 6 db tojás
  • 10 dkf reszeltsajt

Elkészítés

Nagyobb serpenyőben az omegaolajon pillanatok alatt megfonnyasztjuk az összevágott leveleket. A vizet felforraljuk, megsózzuk, beletesszük az olajat. Közben a többi hozzávalóból kikeverjük a nokedli tésztát, a forró vízbe szaggatjuk, majd forrás után 5 percig főzzük.

Melegvízzel átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, beleforgatjuk a párolt hagymalevelekbe. Tálaláskor felforrósítjuk, a sóval felvert tojást ráöntjük, rezgősre sütjük, tetejét sajttal megszórjuk. Friss salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymába forgatott tojásos nokedli recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymába forgatott tojásos nokedli

Medvehagymába forgatott tojásos nokedli

Medvehagymával bolondított gyors, egyszerű étel. A kelleténél mindig több galuskát készítek, amit tojás nélkül másnap szaftos ételek köreteként tálalok.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés