Medvehagymaleves recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Medveleves - hoppá, kihagytuk a hagymát a nevéből!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 10 dkg medvehagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 1 l hús- vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 2 dl tejföl
- 5 dkg krémsajt
Elkészítés
A medvehagymát alaposan megmossuk. Tányéronként 1-1 levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig apróra vágjuk.
Felaprítjuk a vöröshagymát, és a felolvasztott vajon a medvehagymával együtt üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel és még néhány percig hevítjük.
Hozzáöntjük a tejet és az alaplét, lassú tűzön 10 percig forraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a tejfölt és a krémsajtot, és kis lángon összemelegítjük (ne hagyjuk felforrni!).
Előmelegített tányérokban, frissen aprított medvehagymával díszítve tálaljuk.
Medvehagymaleves recepthez kapcsolódó receptek
Medvehagymaleves
Medveleves - hoppá, kihagytuk a hagymát a nevéből!
Hozzászólások a(z) Medvehagymaleves recepthez
beje - 2012. április 01.
ibi1950 - 2011. április 25.
anikó - 2011. április 24.
feketemisi58 - 2011. április 24.
Zsazsa77 - 2011. április 14.
Zsazsa77 - 2011. április 14.
ozikat - 2011. április 08.
vajdamarta - 2011. április 08.
muszy - 2011. április 08.
laca - 2011. április 03.
vajdamarta - 2011. március 27.
marika12 - 2011. március 26.
laca - 2011. március 26.
vajdamarta - 2011. március 26.