Medvehagymaleves húsgombóccal recept

Medvehagymaleves húsgombóccal
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
978

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagyma imádóknak csak ajánlani tudom ezt a levest, mivel azon túl, hogy nagyon finom, gyorsan el is készíthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A húsgombóc hozzávalói

  • 40 dkg darált hús
  • 2 ek zsemlemorzsa (3 ek)
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió

A leves hozzávalói:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 db paszternák (vagy zöldség)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1.5 liter víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 dl tejföl (vagy 3 dl)
  • 2 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízzel felöntjük és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután mérsékeljük a hőfokot és szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.

A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle.

Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek. Szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (A zöldségekre nem lesz szükség.) A leszűrt levesbe beletesszüki az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és tovább főzzük még kb. 5-6 percig. Ezután levesszük a tűzhelyről és botmixerrel pépesítjük.

A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)

Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.


Medvehagymaleves húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymaleves húsgombóccal

Medvehagymaleves húsgombóccal

A medvehagyma imádóknak csak ajánlani tudom ezt a levest, mivel azon túl, hogy nagyon finom, gyorsan el is készíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés