Medvehagymás-kolbászos muffin recept

Medvehagymás-kolbászos muffin
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1910

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Reggelire vagy éppen egy tányér leves mellé süssünk sós muffint.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12 db muffinhoz

  • 20 dkg kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
  • 15 dkg füstölt kolbász (20 dkg)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • sajt

Elkészítés

A medvehagymát apróra felvágjuk. A kolbászt lekarikázzuk, majd kisebb kockákra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverjük.

Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.

A muffin formát papírral kibéleljük (vagy a szilikonos formákkal), majd belekanalazzuk a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiszedjük, rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.


Medvehagymás-kolbászos muffin recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás-kolbászos muffin

Medvehagymás-kolbászos muffin

Reggelire vagy éppen egy tányér leves mellé süssünk sós muffint.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés