Medvehagymás-krémsajtos rúd recept

Medvehagymás-krémsajtos rúd
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1626

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Medvehagymával, egy kis sóval-borssal, és leveles tésztával rövid idő alatt, elkészülnek ezek a rudak.

2 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg krémsajt
  • kisebb csokor medvehagyma
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

A leveles tésztát vékonyra kinyújtani. A krémsajtot ízlés szerint ízesíteni a sóval és az őrölt fehér borssal. A medvehagymát apróra felvágni.

A leveles tészta egyik felét megkenni az ízesített krémsajttal, majd megszórni az apróra vágott medvehagymával.

A másik felét ráhajtani, majd tenyérrel óvatosan egy kicsit lenyomkodni. Ezután derelyevágóval felcsíkozni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a megcsavart rudakat egymásmellé helyezni.

Előmelegített forró sütőben, pár perc alatt szép pirosra sütni.

A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd jóízűen elfogyasztani.


Medvehagymás-krémsajtos rúd recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás-krémsajtos rúd

Medvehagymás-krémsajtos rúd

Medvehagymával, egy kis sóval-borssal, és leveles tésztával rövid idő alatt, elkészülnek ezek a rudak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás-krémsajtos rúd recepthez

thumb
Gizi - 2014. március 12.
Kedves Márta! Köszönöm a jó tanácsot, kifogom próbálni így is a "házi krémsajt"-ot!!! Szerintem a Mi receptjeinknek éppen az a lényege, hogy könnyen elkészíthetőek, és főként beszerezhető alapanyagokból készülnek. Volt már több eset amikor szinte kimondhatatlan nevű, és számomra nem fellelhető (sót elképzelhetetlen alapanyagokból) készült receptet átalíkítottam "megfőzhetőre". Nálam is az egyszrűség a lényeg, és attól még lehet egy étel a maga módján különleges.
thumb
vajdamarta - 2014. március 12.
Kedves Gizi, ha az édesített 'házi krémsajt'-ba is teszel 1 csipet sót, előnyére válik. Ily' módon lazítottam-krémesítettem az édesített készítményemmel többek között a tölteléknek szánt túrót. Örülök, hogy Neked is a 'Földön él' receptjeid garmada, vagyis egyszerű, gyors. Plusz dolog, hogy könnyen beszerezhető vagy éppen több ideig tárolható alapanyagból készíted, mégis finom, követi az idényeket...
thumb
Gizi - 2014. március 11.
Kedves Zsuzsa, köszönöm!! Kíváncsian várom a receptedet, de biztosan az is nagyon finom.
thumb
Gizi - 2014. március 11.
Kedves Márta! Már én is készítettem tejfölből krémsajtot és a sós változatott többféle ételhez is használtam már. Édesen nekem valahogy nem ízlett, így inkább maradok a mascarponénál. Biztosan nagyon finom lesz a Te változatod is, jó étvágyat kívánok hozzá.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. március 10.
Nagyon szépek.Én is most készítettem ricottás medvehagymásat,és majd feltöltöm én is.
thumb
vajdamarta - 2014. március 10.
Köszönöm, Gizi, erre még nem is gondoltam...! Szerdán elkészítem, de tejfölből lecsepegtetett és medvehagyma olajjal lazított házi készítménnyel fogom megkenni krémsajt helyett. Már jó ideje készítek ilyet, nagyon finom, nagyon megéri. Édesen mascarpone helyett használom, sósan ízesítve pedig aromás vajkrémeket pótolok vele.