Medvehagymás-medvesajtos krumpli recept

Medvehagymás-medvesajtos krumpli
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1797

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Medve medve hátán... Babfasírt mellé tálaltam ezt a dupla-medvés sült burgonyát. Magában, egy tál öntetes saláta kíséretében laktató, egyszerű fogás, de tálalhatjuk sült húsételek köreteként is. Az inspirációt köszönöm Cincóka mamájának...:)

4 személyre

  • 6 db közepes burgonya
  • sós víz a főzéshez
  • 10 deka füstölt sonka
  • 12 db medvehagymalevél
  • 3 db medvesajt
  • 2 ek olíva- vagy omegaolaj
  • sültburgonya fűszersó

Elkészítés

A megmosott burgonyát hajában majdnem puhára főzzük, kettévágjuk, a gömbölyű feléből kicsit levágunk, hogy ne billegjen. Kiolajozott sütőedénybe tesszük. A füstölt húst és a medvehagymát apró, nagyon vékony csíkokra szeljük, mindegyik sajtot 4 felé osztjuk. A burgonyákra helyezünk 1-1 csipet medvehagymát és sonkát, ráültetjük a sajtkockákat, 200 fokra melegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Félidőben mellészórjuk a levágott burgonyadarabkákat.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás-medvesajtos krumpli recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás-medvesajtos krumpli

Medvehagymás-medvesajtos krumpli

Medve medve hátán... Babfasírt mellé tálaltam ezt a dupla-medvés sült burgonyát. Magában, egy tál öntetes saláta kíséretében laktató, egyszerű fogás, de tálalhatjuk sült húsételek köreteként is. Az inspirációt köszönöm Cincóka…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés