Medvehagymás-túrós pogácsa recept

Medvehagymás-túrós pogácsa
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
13363

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Túrós pogácsa medvehagymával megbolondítva, beszélgetős, borozgatós estékre.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2.5 dkg élesztő
  • 0.5 evőkanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg túró
  • 1 dl tej
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 1 kisebb marék medvehagyma

Elkészítés

Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsolni, és felfuttatni.

A sóval összekeverni a lisztet, majd hozzáadni a margarint, és kézzel összemorzsolni. Amikor már jó morzsalékos, hozzáadni a túrót, és szintén összemorzsolni.

Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beletenni a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni, hogy egy sima tésztát kapjunk. (ha szükséges közben még pici lisztet adhatunk hozzá)

A gombóccá formált tésztát ezután letakarni a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetni.

Közben a medvehagymát alaposan megmosni, jól lecsepegtetni, majd nagyon apróra felvágni.

A tésztát pihentetés után kinyújtani, majd rászórni az apróra vágott medvehagyma felét.

Ezután a tésztát összehajtogatni, majd letakarva 10 percig pihentetni.

Pihentetés után a tésztát megint kinyújtani, és rászórni a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatni, és 10 percig pihentetni.

Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtani, a tetejét megkenni a tojásfehérjével, majd, megszórni a reszelt sajttal.

Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatni, vagy egy éles késsel kockára felvágni. (én derelyevágóval vágtam fel)

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni az ízlés szerint megformázott pogácsákat.

Ezután előmelegített forró sütőbe tenni, és 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve kihűteni, majd tálalni. A legfinomabb még langyosan, de másnapra is finom, puha marad a tésztája.


Medvehagymás-túrós pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás-túrós pogácsa

Medvehagymás-túrós pogácsa

Túrós pogácsa medvehagymával megbolondítva, beszélgetős, borozgatós estékre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás-túrós pogácsa recepthez

Stella - 2016. március 11.
Nagyon finom pogi lett belőle.De a receptben megadott arányok szerint, nekem nagyon ragacsos volt a tészta, ezért bőven adtam még hozzá lisztet.