Medvehagymás, paradicsom-szúgós kelt kifli recept

Medvehagymás, paradicsom-szúgós kelt kifli
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1847

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagyma-levél zöldellésének szezonjában kihagyhatatlan kelt tészta a pogácsák mellett tartalmas leves után, vagy reggelire, uzsonnára, vacsorára. Jól jön bele a télire eltett házi szúgó és medvehagyma az olajával együtt...

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

32 db kiflihez:

  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt
  • 1.5 db tojás felvert
  • 1 dl medvehagyma olaj
  • 2 dl kefír vagy joghurt
  • 30 levél apróra vágott medvehagyma

Kenéshez:

  • 20 dkg vaj vagy Ráma
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 8 evőkanál sűrű, paradicsomos házi szúgó
  • 20 levél apróra vágott medvehagyma

Tetejére :

  • 0.5 db felvert tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál napraforgómag

Elkészítés

Felfuttatjuk a langyos, cukros tejbe morzsolt élesztőt. Összegyúrjuk az átszitált liszttel és a tészta többi hozzávalóival. Gömbölyűre formáljuk, 40 percig kelesztjük, majd még egyszer átgyúrjuk és 8 cipóba osztjuk. Kettesével kb. 30 cm-es körlappá nyújtjuk. Négy lapra rákenjük a sós vajat, megszórjuk a vágott medvehagyma zölddel, négy üres lapot ráfektetünk, paradicsomos szúgóval kenünk meg. Mind a 4 dupla tésztát tortaszerűen 8-8 cikkre vágjuk, kifli szerűen felsodorjuk, 30 percig pihentetjük, majd megkenjük a maradék felvert tojással. Sajttal, maggal meghintjük. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Még másnap is puha, ha addig el nem fogy. Laktató leves után, vagy reggelire, uzsonnára, vacsorára tejjel, teával nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás, paradicsom-szúgós kelt kifli recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás, paradicsom-szúgós kelt kifli

Medvehagymás, paradicsom-szúgós kelt kifli

A medvehagyma-levél zöldellésének szezonjában kihagyhatatlan kelt tészta a pogácsák mellett tartalmas leves után, vagy reggelire, uzsonnára, vacsorára. Jól jön bele a télire eltett házi szúgó és medvehagyma az olajával együtt...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás, paradicsom-szúgós kelt kifli recepthez

thumb
vajdamarta - 2015. március 19. 12345
Igen!!! Köszönöm szépen, kedves Csapat! Szép Tavaszt kívánok Mindenkinek!
thumb
Receptvarázs - 2015. március 19. 12345
Kedves Márta, így gondoltad? Szép napot :)
thumb
Némethné Zsuzsa - 2015. március 18. 12345
Nagyszerű recept,és guszta is.!
thumb
vajdamarta - 2015. március 17. 12345
A hozzávalók között a 1.5 db tojás nem kell, hiszen alatta leírtam betűvel is... Köszönöm, ha javítod, drága Csapat!