Medvehagymás, sós vajjal tekergetett kelt tekercs recept

Medvehagymás, sós vajjal tekergetett kelt tekercs
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1538

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kitűnő sör- vagy borkorcsolya, de 1-1 pohár hűs tej méltó kiegészítője is lehet. Kenyérsütő gép is végezheti helyettünk a tekerésnek köszönhetően leveles, vajas kelttészta dagasztását.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Kelesztéshez:

  • 7 g por- vagy 3 dkg friss élesztő
  • 1.5 dl langyos tej
  • 1 ek porcukor

Többi hozzávaló:

  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 kk só
  • 50 dkg liszt (20 darabhoz)
  • 2 db tojás felverve (a kenéshez meghagyjuk a felét)
  • 5 dkg Rama vagy teavaj

Töltelékhez:

  • 20 dkg Rama vagy teavaj
  • 1 tk durva só
  • 10 dkg medvehagymalevél

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt Trappista sajt

Elkészítés

Meleg helyen felfuttatjuk az élesztős-cukros tejet, és a többi hozzávalóval együtt a szokásos módon lágyabb kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük, lisztezett deszkán hosszú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a lágy sós vaj felével, megszórjuk az ujjnyi szélesre vágott, friss medvehagymalevél felével, a szélét körben bekenjük a felvert tojás felével. Feltekerjük, újból ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Rákenjük a maradék vajat, rászórjuk a maradék medvehagymalevelet. Újból megkenjük a szélét tojással. Harmadszor is szorosan feltekerjük, éles késsel, határozott mozdulattal 24 db háromszögre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét óvatosan megkenjük a félretett tojással, megszórjuk sajtreszelékkel, a forró sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt mosolygós pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás, sós vajjal tekergetett kelt tekercs recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás, sós vajjal tekergetett kelt tekercs

Medvehagymás, sós vajjal tekergetett kelt tekercs

Kitűnő sör- vagy borkorcsolya, de 1-1 pohár hűs tej méltó kiegészítője is lehet. Kenyérsütő gép is végezheti helyettünk a tekerésnek köszönhetően leveles, vajas kelttészta dagasztását.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés