Medvehagymás babfasírt recept

Medvehagymás babfasírt
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
896

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészülő, ideális húsmentes étel. Egy időben fent sül a fasírt, a sütőben pirul a köret. A bab ízét a szezonjában intenzíven aromásítja a friss medvehagymalevél.

4 személyre

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 10 dkg friss medvehagymalevél
  • 40 dkg főtt tarkabab
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk majoránna
  • őrölt színes bors
  • ½ l étolaj

A fehér mártogatóhoz:

  • 1 kispohár joghurt csipet
  • 1 ek sózott medvehagyma pestó

A tüzes mártogatóhoz:

  • 1 kispohár joghurt
  • 1 teáskanál sós - csilis paprikakrém

Elkészítés

A dipekhez valókat összekeverjük, lefedve hűtőbe tesszük. Az étolajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a szétnyomott fokhagymát vagy a csíkokra vágott medvehagymalevelet, amiből 12 szálat későbbre félreteszünk. 5 másodpercig együtt pároljuk, majd levesszük a hőről. A leszűrt babot burgonyanyomóval áttörjük, beletesszük a hagymás petrezselymet, a tojást, 10 dkg zsemlemorzsát. Megsózzuk, citromreszelékkel, majoránnával, borssal tovább illatosítjuk, összegyúrjuk, 12 db rudat formázunk belőle. Megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Szezonjában medvehagymalevelekbe csavarjuk a babos rudakat sütés előtt. Tálaláskor a hideg mártás felét a forró babfasírt és a sütőben frissen sült sajtos, medvehagymás-sonkás burgonya közé öntjük, a többit mártogatós-szószos tálkában tesszük az asztalra.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás babfasírt

Medvehagymás babfasírt

Gyorsan elkészülő, ideális húsmentes étel. Egy időben fent sül a fasírt, a sütőben pirul a köret. A bab ízét a szezonjában intenzíven aromásítja a friss medvehagymalevél.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés