Medvehagymás burgonyalepény recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyors étel, mely számtalan név alatt, számtalan elkészítési módon kering a neten. A medvehagyma zöldellését kihasználva ez az én tócsni receptem, melyet nagymamám is szinte majdnem így készített - csak olívaolaj híján házi zsírral.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 1 csomaga medvehagyma
- 5 evőkanál olíva vagy szőlőmag olaj
- 3 db tojás
- só
- 2 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 20 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 2 szem nagyobb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sonka
- 5 dkg csemegeszalonna
- 2 dl tejföl
Elkészítés
A medvehagymából és olajból botmixerrel sűrű pestot készítünk. Mélyebb tálba ütjük a tojást, 3 csipet sót hintünk rá, beleöntjük a tejet, a lisztet, csomómentesre keverjük, és kicsit felhígítjuk az ásványvízzel. A palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnunkm, majd 3 evőkanál pestot hozzáadunk.
180 fokra felmelegítjük a sütőt. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat vajjal kikenünk. A megtisztított burgonyát uborkagyaluval vékonyra szeljük, a tálba terítjük, megsózzuk, ráöntjük a pestos tésztát, vékonyan rászeljük a hagymát, rászórjuk a csíkokra vágott sonkát és szalonnát, majd a forró sütőbe tesszük. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölbe 1 evőkanál pestot teszünk, kicsit megsózzuk. Tálalásnál a nagy kockára vágott forró lepényre teszünk 1-1 kanállal.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta