Medvehagymás burgonyalepény recept

Medvehagymás burgonyalepény
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1632

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, gyors étel, mely számtalan név alatt, számtalan elkészítési módon kering a neten. A medvehagyma zöldellését kihasználva ez az én tócsni receptem, melyet nagymamám is szinte majdnem így készített - csak olívaolaj híján házi zsírral.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 csomaga medvehagyma
  • 5 evőkanál olíva vagy szőlőmag olaj
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 szem nagyobb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg csemegeszalonna
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A medvehagymából és olajból botmixerrel sűrű pestot készítünk. Mélyebb tálba ütjük a tojást, 3 csipet sót hintünk rá, beleöntjük a tejet, a lisztet, csomómentesre keverjük, és kicsit felhígítjuk az ásványvízzel. A palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnunkm, majd 3 evőkanál pestot hozzáadunk.

180 fokra felmelegítjük a sütőt. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat vajjal kikenünk. A megtisztított burgonyát uborkagyaluval vékonyra szeljük, a tálba terítjük, megsózzuk, ráöntjük a pestos tésztát, vékonyan rászeljük a hagymát, rászórjuk a csíkokra vágott sonkát és szalonnát, majd a forró sütőbe tesszük. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A tejfölbe 1 evőkanál pestot teszünk, kicsit megsózzuk. Tálalásnál a nagy kockára vágott forró lepényre teszünk 1-1 kanállal.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás burgonyalepény recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás burgonyalepény

Medvehagymás burgonyalepény

Egyszerű, gyors étel, mely számtalan név alatt, számtalan elkészítési módon kering a neten. A medvehagyma zöldellését kihasználva ez az én tócsni receptem, melyet nagymamám is szinte majdnem így készített - csak olívaolaj híján házi…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás burgonyalepény recepthez

vajdamarta - 2012. június 15.
Szívesen, máskor is:)))
dora - 2012. április 30.
Így még nem készítettem soha cicegét, de tegnap megsütöttem az utolsó fél csokor megvehagymalevéllel. Jó ropogós lett a teteje is. Finom volt, elfogyott, köszönjük!