Medvehagymás fasírt házi pankó morzsában, medvehagymás mártogatóssal recept

Medvehagymás fasírt házi pankó morzsában, medvehagymás mártogatóssal
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1287

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A drága bolti pankó morzsa helyett otthon is nagyon finomat tudunk készíteni friss kenyérből.

4 személyre

  • 80 dkg sertés-marha vegyes darált hús
  • 2 db zsemle
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 3 db salotta hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 teáskanál édes paprikakrém
  • 1 teáskanál édes fűszerpaprika por
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma
  • Pankó morzsához:
  • 30 dkg fehér kenyér

Medvehagymás diphez:

  • 2 dl tejföl vagy sűrű, élőflórás joghurt
  • 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál medvehagyma-olaj

Elkészítés

Először a zsemlét áztatjuk be kevés hideg vízbe, majd a medvehagymás mártogatós hozzávalóit keverjük össze, hogy összeérjenek az ízek. A pankóhoz a kenyér héját levágjuk, a belsejét durvára reszeljük. Ha van időnk, előző este elkészítjük, langyos sütőben megszárítjuk, de nem fontos, mert a friss pankó sem szívja be sütéskor az olajat. Ezúttal megint nem a platnin, forró olajban sütjük készre, hanem a sütőben, szinte zsiradék nélkül. A forró zsíron megdinszteljük az apróra vágott salottát. Kifacsarjuk a zsemlét, tálba tesszük. Hozzáadjuk és simára gyúrjuk a húspogácsa többi hozzávalóival. Gombócokat formálunk, sütőpapírral kibélelt, enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, ellapítjuk, kevés olívaolajjal megcsepegtetjük, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük, félidőben húslapáttal megfordítjuk. Sütőben sült burgonyával és medvehagyma leveles mártogatóssal, vagy lila hagymás cékla salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás fasírt házi pankó morzsában, medvehagymás mártogatóssal recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás fasírt házi pankó morzsában, medvehagymás mártogatóssal

Medvehagymás fasírt házi pankó morzsában, medvehagymás mártogatóssal

A drága bolti pankó morzsa helyett otthon is nagyon finomat tudunk készíteni friss kenyérből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás fasírt házi pankó morzsában, medvehagymás mártogatóssal recepthez

thumb
vajdamarta - 2016. március 24. 12345
Köszönöm, Zsuzsa!
Nagyon tetszetősek az ételeid, sok ötletet merítek Tőled! Szép tavaszt kívánok!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2016. március 21. 12345
Nagyon szuper! csillagos 5!