Medvehagymás, húsos koszorú oroszosan recept

Medvehagymás, húsos  koszorú oroszosan
5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2731

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsvétkor szinte kötelezően minden étel a tojásról és a sonkáról szól. Ezt az aszpikos koszorút is elkészíthetjük főtt, füstölt sonkából és kellően felhígított sonkaléből az ajánlott húsleves és benne főtt hús helyett. Ám akik nem szeretnének minden áron nehezen emészthető füstölt húst fogyasztani, azoknak pont ideális ez a kissé pikánsan savanykás ízű hidegtál.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 30 dkg főtt hús
  • 6 db főtt tojás
  • 30 dkg csemege savanyú uborka
  • 1 db piros kápia paprika
  • 20 szál medvehagyma apróra vágva

A tartármártáshoz

  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 szem kockacukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 csipet őrölt színes bors
  • 1 evőkanál capribogyó

Az aszpikhoz

  • 2.5 dl szűrt húsleves
  • 20 g zselatinpor

Elkészítés

Aprítógéppel vagy késsel nagyon apró kockára vágjuk a savanyú uborkát, paprikát, a tojást, és az előző nap főzött húslevesből kivett húst. Sűrűre keverjük a tartármártást, lazán beletesszük a felaprított hozzávalókat, capribogyót, ízesítőket. 1,5 dl húslevest felforralunk. A maradék hideg húslevesben pár percnyi keveréssel feloldjuk a zselatint, majd beleöntjük a forró levest. Alaposan elkeverjük, kissé hűlni hagyjuk, majd mielőtt megdermedne, a tartáros elegyhez keverjük.

Szilikonos koszorúformába öntjük, hűtőszekrénybe helyezzük, 3-4 óra alatt megdermesztjük. Salátalevéllel bélelt lapos tálra fordítjuk. Ujjunkkal meglazítjuk belülről az oldalát és leemeljük a formát.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás, húsos koszorú oroszosan recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás, húsos  koszorú oroszosan

Medvehagymás, húsos koszorú oroszosan

Húsvétkor szinte kötelezően minden étel a tojásról és a sonkáról szól. Ezt az aszpikos koszorút is elkészíthetjük főtt, füstölt sonkából és kellően felhígított sonkaléből az ajánlott húsleves és benne főtt hús helyett. Ám akik…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás, húsos koszorú oroszosan recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. április 22.
Kedves Márti! Szerintem senki sem gondolja, hogy lustálkodsz, hiszen látjuk, hogy milyen kreatív vagy. Ha egy kis ideig nem jelentkezel, akkor biztos, hogy utána nem győzzük a jobbnál jobb receptjeidet, és kompozícióidat csodálni. Ez is öt csillagos!! Üdv.: ibi
thumb
vajdamarta - 2012. április 21.
Köszönöm a javítást, kedves Reveptvarázs! Kedves Anikó, kösz az ötöst...:) 'Javítóban' volt a gépem, ezért nem jelentkeztem, de nem lustálkodtam:)
thumb
Receptvarázs - 2012. április 19.
Kedves Márta! Köszönjük, javítjuk! :)
BANKIANI - 2012. április 17.
Márti! Nagyon szép lett, ötletes vagy! 5 pontos! Anikó.
dorcsi - 2012. április 13.
Kedves vajdamarta! Nemcsak mutatós, hanem nagyon-nagyon finom is lett. Max. csillag! Kár, hogy nem az ünnep előtt tetted fel. A laza szilikonformát töltés előtt tortakarikába állítottam. Kösz a szép és sokoldalú ötletet.
thumb
vajdamarta - 2012. április 11.
Pont a lényeg maradt ki a hozzávalókból: 20 szál medvehagyma apróra vágva. Enyhe fokhagymás aromájával megbolondítja a kompozíciót.