Medvehagymás kalács recept

Medvehagymás kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1111

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kalács tésztája igazán könnyű, és a medvehagymának köszönhetően nagyon ízletes.

4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1.5 dkg só
  • 8 dkg medvehagyma
  • 1 db tojássárgája (+ 1 tojás a lekenéshez)
  • szezámmag

Elkészítés

A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a kristálycukrot.

Ezután dagasszuk meg a tésztát, majd osszuk el két részre. Az egyik részt tegyük bele a kilisztezett kelesztőtálba.

A medvehagymát botmixerrel pépesítsük, majd gyúrjuk bele a másik fele tésztába. (én visszatettem a tésztát a kenyérsütőgépbe, majd rászórtam az összeaprított medvehagymát és elindítottam a dagasztó programot és így kevertem bele a tésztába)

Ezután ezt a tésztát is tegyük bele a kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.

Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.

A megkelt tésztákat formázzuk sütőforma hosszúságúra, majd fonjuk össze. Ezután óvatosan helyezzük bele a formába, majd konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig.

Amikor a tészta újra megkelt a tetejét kenjük le egész felvert tojással, majd ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 35-40 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)

A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában a kalácsot, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalhatjuk reggelire, vagy éppen vacsorára.


Medvehagymás kalács recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás kalács

Medvehagymás kalács

A kalács tésztája igazán könnyű, és a medvehagymának köszönhetően nagyon ízletes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés