Medvehagymás kenyér recept

Medvehagymás kenyér
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
darazsilona

Nehézség:

Elkészítési idő:

135 perc

Megnézték:
6117

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom körözöttel vagy házi zsírral kenve.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3.5 dl víz
  • 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy 35 dkg BL 55 sima liszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál sikér (ez csak a BL 55 lisztnél kell)
  • 2.5 dkg friss élesztő v. 1 cs. szárított
  • 1 marék medvehagyma apróra vágva

Elkészítés

Kenyérsütő formába tesszük a folyadékot, bele a cukor, só, olaj, majd a 2 féle liszt, mélyedést csinálunk a lisztbe és ebbe tesszük az élesztőt, majd visszatakarjuk, rátesszük a sikért (ha BL 55 liszt van benne) és az összeaprított medvehagymát.

A gép 20 percig dagaszt, majd keleszt. Ha lejárt, kivesszük, átgyúrjuk, formázzuk, a tetejét 3 helyen bevágjuk, kikent tepsibe tesszük és hideg sütőbe téve 40 percig kelesztjük. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra és 35 percig sütjük. Rácson kihűtjük és lehet fogyasztani finom zsírral. (Már akinek szabad!)


Medvehagymás kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás kenyér

Medvehagymás kenyér

Nagyon finom körözöttel vagy házi zsírral kenve.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás kenyér recepthez

laca - 2011. április 03.
A medvehagymáról: http://gasztronauta.blogter.hu/252021/medvehagymaszuret