Medvehagymás kenyér recept
Beküldő: darazsilona Nehézség: Elkészítési idő: 135 perc
Megnézték: |
Nagyon finom körözöttel vagy házi zsírral kenve.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3.5 dl víz
- 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy 35 dkg BL 55 sima liszt
- 15 dkg rétesliszt
- 2 evőkanál olaj
- 1.5 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál sikér (ez csak a BL 55 lisztnél kell)
- 2.5 dkg friss élesztő v. 1 cs. szárított
- 1 marék medvehagyma apróra vágva
Elkészítés
Kenyérsütő formába tesszük a folyadékot, bele a cukor, só, olaj, majd a 2 féle liszt, mélyedést csinálunk a lisztbe és ebbe tesszük az élesztőt, majd visszatakarjuk, rátesszük a sikért (ha BL 55 liszt van benne) és az összeaprított medvehagymát.
A gép 20 percig dagaszt, majd keleszt. Ha lejárt, kivesszük, átgyúrjuk, formázzuk, a tetejét 3 helyen bevágjuk, kikent tepsibe tesszük és hideg sütőbe téve 40 percig kelesztjük. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra és 35 percig sütjük. Rácson kihűtjük és lehet fogyasztani finom zsírral. (Már akinek szabad!)
Medvehagymás kenyér recepthez kapcsolódó receptek
Medvehagymás kenyér
Nagyon finom körözöttel vagy házi zsírral kenve.
Hozzászólások a(z) Medvehagymás kenyér recepthez
laca - 2011. április 03.