Medvehagymás kifli recept

Medvehagymás kifli
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1263

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerűen elengedhetetlen volt a babgulyáshoz, amit bográcsban készítettünk.

4 személyre

  • 3 evőkanál eredeti görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 75 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás a kenéshez
  • fekete kömény a szóráshoz
  • 2 evőkanál vágott medvehagyma

Elkészítés

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.

A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. A medvehagymát is hozzáadom.

Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. Az egyik tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal. A köralakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom, és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem. A kiflinek valókat feltekerem, és szintén a sütőlapra rakom. Megkenem tojással a tetejét, megszórom fekete köménnyel, és 20 percet kelesztem. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.


Medvehagymás kifli recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás kifli

Medvehagymás kifli

Egyszerűen elengedhetetlen volt a babgulyáshoz, amit bográcsban készítettünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés