Medvehagymás lángos recept

Medvehagymás lángos
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1260

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagymától kellemes fokhagymaízt kap a lángos.

4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 tk só
  • 1 csomag gyors élesztő
  • 3 ek langyos víz (vagy 2 ek)
  • 1 ek összevágott medvehagyma
  • 1 ek tejszín
  • 1 ek burgonyapehely
  • 5 dl olaj
  • ricotta
  • trappista sajt
  • 1 csokor medvehagyma

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel bedagasztom, ami 10 perc alatt megkel, majd újra átgyúrom, és 20 percig hagyom, majd gombócokat slejfolok belőle olajos táblán, és letakarva kelesztem újabb 15-20 percet. Ezután kézzel elnyújtom, és bő forró olajban szépen megsütöm mindkét oldalán. Ricotta sajtkrémmel megkenem, és reszelt sajttal, medvehagymával kínálom.

8 db lángos készíthető ebből a mennyiségből.

Azonnal fogyasztva a legfinomabb, de újra melegítve is jó.


Medvehagymás lángos recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos

A medvehagymától kellemes fokhagymaízt kap a lángos.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés