Medvehagymás lángos házilag recept

Medvehagymás lángos házilag
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2084

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az eredeti, jól bevált lángos receptemet vettem alapul, és ahhoz adtam hozzá az apróra vágott medvehagymát. Nagyon finom fokhagymás ízt kapott a tészta.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz (2,5 dl)
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • pici cukor
  • 2 marék medvehagyma apróra vágva
  • reszelt sajt
  • tejföl

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.

Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, majd belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. egy óra alatt megkelesztkük. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. (Én beolajozott kézzel csípek le a tésztából és úgy helyezem a tálcára.)

Ezután konyharuhával letakarjuk és kb. 20 percig tovább kelesztjük.

Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát és belehelyezzük.

Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük és törlőpapírra kiszedjük.

Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.


Medvehagymás lángos házilag recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás lángos házilag

Medvehagymás lángos házilag

Az eredeti, jól bevált lángos receptemet vettem alapul, és ahhoz adtam hozzá az apróra vágott medvehagymát. Nagyon finom fokhagymás ízt kapott a tészta.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés