Medvehagymás lapcsánka recept

Medvehagymás lapcsánka
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1775

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagyma legközismertebb jó tulajdonsága levelének a méregtelenítő hatása. Szezonjában fogyasszunk belőle minél többet - lehetőleg frissen, hőkezelés nélkül. Apróra vágva vagy mixelve jól tűri a fagyasztást. A friss leveleket többek között extra vergine olajban is tartósíthatjuk, de pesztónak is készíthetjük. Felhasználásának módja nagyon változatos.

2 személyre

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 1 teáskanál olvasztott sertés zsír
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál aprított medvehagyma levél
  • 1 evőkanál medvehagyma olaj vagy olívaolaj

Elkészítés

A főtt krumplit durvára reszeljük. Az olaj kivételével belekeverjük a többi hozzávalót. Gombócokat csípünk ki a masszából, sütőpapírral kibélelt, enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, ellapítjuk, kevés olívaolajjal megcsepegtetjük, 200 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük. Frissen, forrón, körettel, savanyúsággal, öntettel vagy főzelék mellé feltétnek tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás lapcsánka recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás lapcsánka

Medvehagymás lapcsánka

A medvehagyma legközismertebb jó tulajdonsága levelének a méregtelenítő hatása. Szezonjában fogyasszunk belőle minél többet - lehetőleg frissen, hőkezelés nélkül. Apróra vágva vagy mixelve jól tűri a fagyasztást. A friss leveleket többek…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés