Medvehagymás muffin és pogácsa.

Medvehagymás muffin és pogácsa.
A medvehagyma lefagyasztható, így egész évben kéznél van.
6 személyre

  • 40 dkg sima liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 tk só
  • pici cukor
  • 4 dkg élesztő-1 kk cukor
  • 4 ek burgonya pehely
  • Fél marék darabolt medvehagyma.
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A kenyér sütőre bíztam a dagasztást, kelesztést.

Minden hozzá valót bele raktam és dolgozott.

Ez az én gépemen 150 perc.

Elő melegít, kever, keleszt ennyi idő alatt.

Mikor leáll a dagasztással, kiveszem , kézzel átgyúrom.

Levegősebb lesz a tészta.

Vissza teszem és keleszti a gép tovább.

A program végén kinyújtom , felezem.

Csodálatos zöld színe lett a medvehagymától.

Egyik felét hajtogattam, másik felét megkentem kevés puha kókusz zsírral és feltekertem rúdba, ezt kétszer megismételtem, így is leveles lesz

Így pihent, majd kinyújtás után , bevagdostam, szaggattam, formáztam, tojással lekentem.

Egy adag muffin formában sült.

Puffasztat amaránt, szezámmag és sajt is került rá, felváltva.