Medvehagymás omlós háromszög recept

Medvehagymás omlós háromszög
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1331

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi harapnivaló finomság a medvehagyma kellemes aromájával.

4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 db tojás + 1 a kenéshez
  • 1.2 dl tejszín
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg füstölt tarja vagy sonka

Elkészítés

A lisztet, sót, sütőport, reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.

Téglalapot nyújtunk belőle, majd felszeleteljük először nyolc négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk. (16 háromszög a végeredmény) Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 C fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a legfinomabb.


Medvehagymás omlós háromszög recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás omlós háromszög

Medvehagymás omlós háromszög

Igazi harapnivaló finomság a medvehagyma kellemes aromájával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés