Medvehagymás paplan alatt sült főtt-tojás recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Húsvéti maradék felhasználásához is kitűnő a grillezett, duplán medvés főtt tojás.
- 6 db főtt tojás
- 3 evőkanál apróra vágott medvehagyma-levél
- 6 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál csilikrém
- kevés só
- 2 csipetnyi őrölt bors
- 1 evőkanál medvehagyma-levél olaj
- 15 dkg trappista sajt
Sajtszósz:
- 1 evőkanál vaj
- 3 dl állati tejszín
- 4 db natúr medvesajt sós
- chili pehely
- törött bors
Elkészítés
A megtisztított tojásokat félbe vágjuk, a medvehagyma levél harmadát és a többi hozzávalót krémesre keverjük és a fél tojásokra halmozzuk. Grill sütőben pár perc alatt sajtos paplanná olvasztjuk-pirítjuk. Közben elkészítjük a sajtmártást. Serpenyőbe tesszük a vajat, felhevítjük, hozzáöntjük tejszínt, villával belenyomjuk a macisajtokat. Átforrósítjuk, kissé megsózzuk, borsozzuk, állandóan kevergetve kis lángon sűrűsödésig forraljuk. Levesszük a hőről, belekeverjük a vágott levél másik harmadát. A fél tojásokat párolt rizs, vagy forró sajtszósszal nyakon öntött medvehagymás galuska mellé tálaljuk. Rászórjuk a chili pelyhet és a maradék illatos, zöld levelet.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta