Medvehagymás paplan alatt sült főtt-tojás

Medvehagymás paplan alatt sült főtt-tojás

Húsvéti maradék felhasználásához is kitűnő a grillezett, duplán medvés főtt tojás.

4 személyre

  • 6 db főtt tojás
  • 3 evőkanál apróra vágott medvehagyma-levél
  • 6 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál csilikrém
  • kevés só
  • 2 csipetnyi őrölt bors
  • 1 evőkanál medvehagyma-levél olaj
  • 15 dkg trappista sajt

Sajtszósz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl állati tejszín
  • 4 db natúr medvesajt sós
  • chili pehely
  • törött bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított tojásokat félbe vágjuk, a medvehagyma levél harmadát és a többi hozzávalót krémesre keverjük és a fél tojásokra halmozzuk. Grill sütőben pár perc alatt sajtos paplanná olvasztjuk-pirítjuk. Közben elkészítjük a sajtmártást. Serpenyőbe tesszük a vajat, felhevítjük, hozzáöntjük tejszínt, villával belenyomjuk a macisajtokat. Átforrósítjuk, kissé megsózzuk, borsozzuk, állandóan kevergetve kis lángon sűrűsödésig forraljuk. Levesszük a hőről, belekeverjük a vágott levél másik harmadát. A fél tojásokat párolt rizs, vagy forró sajtszósszal nyakon öntött medvehagymás galuska mellé tálaljuk. Rászórjuk a chili pelyhet és a maradék illatos, zöld levelet.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta