Medvehagymás paraszt rakott krumpli recept

Medvehagymás paraszt rakott krumpli
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2163

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ma főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

4 személyre

  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 db nagyobb burgonya
  • 4 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csípős parasztkolbász
  • 2 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 vödör tejföl (85 dkg)
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 10 dkg trapista sajt
  • 2 teáskanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 0.5 dl tej
  • petrezselyem
  • chiliszósz

Elkészítés

A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom. Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom.. Meglocsolom olajjal, fűszerezek.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.

30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.

A kertben szedek petrezselymet, összevágom.

10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.

Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.


Medvehagymás paraszt rakott krumpli recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

Ma főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés