Medvehagymás pesto recept

Medvehagymás pesto
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
6691

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Medvehagymát piacon árulnak, így el lehet készíteni, nemcsak bazsalikomból.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 maréknyi medvehagyma levél
  • 1 maréknyi sózatlan mogyoró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 maréknyi parmezán sajt

Elkészítés

Két maréknyi friss medvehagyma levelet megmosunk, megtörülgetünk, aprítógépbe, vagy turmixkehelybe tesszük. Rádobunk egy maréknyi mogyorót két gerezd felszeletelt fokhagymát, csipet sót, és átdaráljuk. Ekkor hozzácsorgatunk egy deciliternyi olívaolajat, és azzal is forgatunk rajta egyet. Hozzáfaragunk legalább egy maréknyi parmezán sajtot és az egészet teljesen szét turmixoljuk. Ha nem használjuk fel azonnal, a hűtőben lefedve eláll.


Medvehagymás pesto recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás pesto

Medvehagymás pesto

Medvehagymát piacon árulnak, így el lehet készíteni, nemcsak bazsalikomból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás pesto recepthez

Bernád Éva - 2012. április 20.
Most van nagyon sok medvehagyma a piacon , remek ötlet a medvehagyma pestó !!! Köszönjük !!!!!!!!!!!!!
thumb
vajdamarta - 2011. szeptember 21.
Szia Ági, ezt most készítetted? Ilyenkor is árulnak medvehagymalevelet? Nálunk az összes levél eltűnt a kertből,de reménykedek, h. májusban újból kihajt a sok hagyma, és jövőre én is készíthetek pestot a recepted alapján. Köszönöm!