Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
4 14

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
15636

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pogácsa, medvehagymával.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt (25 dkg graham,- 25 dkg simaliszt)
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 evőkanál só
  • 5 dkg felfuttatott élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg apróra metélt medvehagyma levél ( ennek hiányában, friss zöldhagyma, és fokhagyma keverékével is elkészíthető)

Elkészítés

A hagyma és a vaj kivételével a fenti anyagokból tésztát dagasztunk (kézzel), majd jól megkelesztjük. Amint a tésztánk megkelt, vékonyra kisodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, és elrendezzük rajta az apróra vágott medvehagymát, majd hajtogatjuk, mint a hájas tésztát.

Kétszeri hajtogatás után kisodorjuk a tésztánkat, és megkockázzuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat (közepes szaggatóval). Tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, kicsit pihentetjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.


Medvehagymás pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Pogácsa, medvehagymával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás pogácsa recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. május 01.
Köszönöm Robertó! Ezután így cselekszem. Üdv.:ibi1950
Robertó - 2012. április 28.
Én úgy vélem, hogy aki profi, az nyugodtan átugorhatja a számára nyilvánvaló információkat, ugyanakkor a kevésbé gyakorlott a számára hiányzó ihformációk nélkül nem, vagy esetleg kevésbé sikeresen tudja elkészíteni a kérdéses ételt. Miért ne szólhatna a recept egy szélesebb körnek, sokaknak örömet okozva azzal, hogy sikeresen el tudta készíteni? Aki ez ellen szól, annak a véleménye - megitésésem szerint - figyelmen kívül hagyható...
thumb
vajdamarta - 2012. április 28.
Ez bizony így igaz, már én is sokszor tapasztaltam:)
thumb
ibi1950 - 2012. április 24.
Kedves Robertó! Köszönöm a visszajelzést. Az előző hozzászólásban, még azt szerettem volna leírni, hogy nagyon nehéz az emberek ízlésének tökéletesen megfelelni. Van aki azt szereti, ha rövid, velős egy recept, van aki pedig szinte a mozzanatokra is kíváncsi. Már mindkét esetért kaptam hideget meleget, ezért próbálom a középutat választani, és ha van érdeklődés, akkor szívesen válaszolok bővebben. Üdv.: ibi1950
Robertó - 2012. április 22.
Kedves ibi1950! Köszönöm - a hasonszőrüek nevében is - az információt, ez alapján már mindenki elindulhat. Hasonló jellegű volt az észrevétele régebben valakinek, aki azt kérte az összetettebb füszerezéseknél, hogy az "izlés szerint" helyett írja le a szerző iránymutatásként a számára megfelelő arányokat, hiszen azzal nem lehet nagyon elrontani, aztán majd úgyis csiszolódik a dolog. Mégegyszer köszönöm: Robertó
thumb
ibi1950 - 2012. április 22.
Tisztelt Robertó! Én teljes mértékben egyetértek Önnel, de sok receptem mellett írtam már arról is, hogy mindenkinek más-más sütője van, amely különböző módon süt. Nekem gáztűzhelyem van, azt 1 fokozaton elő kell melegíteni, majd 5-6 fokozat között kb. 20-30 perc között sütök. Minden esetben közben ellenőrzöm, hogy milyen állapotban van a tészta. Azért szoktam odaírni, hogy szép pirosra sütjük. Jó sütést, főzést kívánok: ibi1950
Robertó - 2012. április 20.
A konyhaművészet iránt érdeklődő, de még gyakorlatlan olvasók - mint én is - nevében tisztelettel kérem, hogy a receptekben szerepeljenek a sütés paraméterei (hőfok, időtartam), hiszen ezen sok múlhat.
thumb
ibi1950 - 2012. április 17.
Kedves Melanie! Én is elkészítettem az idei, friss medvehagymás pogácsát. Mindig jól sikerül, az egyik legjobb pogácsarecept véleményem szerint. Amennyiben ilyenkor teszünk el a fagyasztóba felaprított medvehagymát, szinte egész évben süthető. Csak jót lehet olvasni a medvehagyma élettani hatásáról, viszont levele, csak a virágzat megjelenéséig szedhető, utána már nem jó! Üdv.: ibi1950
Melanie - 2012. április 16.
Éppen most sült ki. :)) A tészta hihetetlenül lágy, viszont így is könnyen kezelhető volt! Nagyon finom lett!
anikó - 2011. április 23.
focaccia jobb
sabi - 2011. április 23.
:))