Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5365

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagymát az utóbbi években kezdték el újra felfedezni. Ez a finom medvahagymás pogácsa recept is azt bizonyítja, hogy élettani hatásai miatt érdemes fogyasztani.

4 személyre

  • 10 dkg medvehagyma levél
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót és alaposan összedolgozzuk. A tésztát ezután 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Közben a medvehagyma leveleket megmossuk, lecsepegtetjük a felesleges vizet, és keskeny csíkokra vágjuk. Ezután enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, rászórjuk a levelek felét, feltekerjük a tésztát és a két végét egymásra hajtjuk. Ismét félretesszük pihentetni 20 percre.

A tésztát újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék levelet, és ismét felcsavarjuk a tésztát. Ezután kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. A tetejüket lekenjük tojással, tepsiben még újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 ºC-os sütőben 25 percig sütjük.


Medvehagymás pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

A medvehagymát az utóbbi években kezdték el újra felfedezni. Ez a finom medvahagymás pogácsa recept is azt bizonyítja, hogy élettani hatásai miatt érdemes fogyasztani.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés