Medvehagymás sajtos tészta recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Pikk-pakk összeállítjuk a többi pedig már a sütő dolga.
- 15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti....)
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 4 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízbe főzzük ki, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.
A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A turmixgépbe tegyük bele a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítsük.
Ezután a pépesített tejfölös- medvehagymához keverjük hozzá a reszelt sajt felét, végül pedig a lecsepegtetett tésztát. (ha szükséges akkor még ízesítsünk utána)
A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült tésztát, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.