Medvehagymás sertés Stroganoff szélesmetélttel recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.
- 50 dkg sertés comb
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor medvehagyma
- 50 dkg gomba
- 15 dkg csemegeuborka
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál dijoni magos mustár
- só
- őrölt fehér bors
- 3 dl zöldségalaplé
- 25 dkg metélt tészta
Elkészítés
A húst vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a medvehagymát vágjuk fel apróra. A gombát és az uborkát vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük félpuhára.
Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd főzzük puhára. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzunk utána!
Ameddig a hús fől, készítsük elő gombát.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott gombát. Szórjuk meg egy csipet sóval, és őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk meg, és süssük zsírjára. Ezután tegyük félre.
A mascarponét keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a puhára főtt húshoz. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Végül adjuk hozzá az előzőleg megpirított gombát, forraljuk ki, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.
Ameddig a hús készül, enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd alaposan csepegtessük le, és futtassuk meg egy pici olajon.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd kanalazzuk rá a húsos ragut, és úgy kínáljuk.