Medvehagymás sertés Stroganoff szélesmetélttel

Medvehagymás sertés Stroganoff szélesmetélttel

Egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.

4 személyre

  • 50 dkg sertés comb
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál dijoni magos mustár
  • őrölt fehér bors
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 25 dkg metélt tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A húst vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a medvehagymát vágjuk fel apróra. A gombát és az uborkát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd főzzük puhára. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzunk utána!

Ameddig a hús fől, készítsük elő gombát.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott gombát. Szórjuk meg egy csipet sóval, és őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk meg, és süssük zsírjára. Ezután tegyük félre.

A mascarponét keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a puhára főtt húshoz. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Végül adjuk hozzá az előzőleg megpirított gombát, forraljuk ki, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a hús készül, enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd alaposan csepegtessük le, és futtassuk meg egy pici olajon.

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd kanalazzuk rá a húsos ragut, és úgy kínáljuk.